Hvorfor ta opp et forbrukslån?

14 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Det kan være forskjellige årsaker til å ta opp et lån, og noen ganger kan et forbrukslån vise seg å være den riktige løsningen. Men når bruker man forbrukslån, og hva er fordelene egentlig? Det kan du bli klokere på her.

Når kan du bruke et forbrukslån

Et forbrukslån er en lånetype som har noen fordeler, men som vanligvis er dyrere enn f.eks. et boliglån. Derfor vil man ved kjøp av hus eller ny bil ofte ta opp et lån som er skreddersydd til dette. Ved behov for lån til andre ting kan et forbrukslån være den beste eller eneste løsningen. Det kan f.eks. være ved:

 – Betaling av uforutsette regninger

 – Kjøp av elektronikk, hvitevarer eller lignende

 – Renovasjon av bolig

 – Tilskudd til depositum til leilighet

Listen er lang, for et forbrukslån er noe du kan bruke til alt. Derfor er det nesten ingen grenser for når du kan velge å ta opp et forbrukslån.

forbrukslån

Hva er fordelene med forbrukslån

1. Du trenger ikke stille sikkerhet i fast eiendom

2. Du får ofte en raskere og mindre krevende prosess. Spesielt hvis det er mindre beløp, kan du noen ganger få pengene utbetalt i løpet av få dager

3. Det er vanligvis mindre krav til deg

4. Du får full frihet til å velge hva du vil bruke pengene til 

5. Du kan selv sette sammen et lån med beløp og nedbetalingstid, som passer deg

Du kan søke online

Hos Swiftbanker.no kan du lese mye mer om forbrukslån og om de forskjellige typer som finnes. Her kan du også søke direkte om ditt forbrukslån, så du kan motta et personlig tilbud og se dine renter og vilkår. De gjør prosessen enklere for deg, så du kan finne frem til det helt riktige forbrukslånet for deg og dine behov, og som en bonus kan du klare hele låneprosessen online.

Flere nyheter