Roboter og automatisering tar over

07 august 2019
Mathias Bjelland
Roboter og automatisering tar over

Produksjonsutstyr basert på automatisering tar over

Produksjonsutstyr har helt siden før den første industrielle revolusjonen bare vokst og vokst i form av effektivitet. Når vi begynte å få motorer, så endret klimaet seg for hvordan vi mennesker jobbet ganske så kraftig. Det samme skulle skje når Henry Ford, grunnleggeren bak bilmerket Ford, skulle finne opp konseptet samlebånd innenfor produksjon. 

På samme måte vil det bli en helt fantastisk revolusjon og et stort steg mot nærmest perfekt effektivisering når automatisering virkelig kommer inn over produksjonsutstyr. For hvilke egenskaper har egentlig automatisering her? Jo – ingen avbrudd, forvarsler med tanke på feil på utstyr og nedetid, og ingen feil i produksjonen. 

En utopi for produksjonsutstyr?

Det høres nesten litt for godt ut til å være sant, men automatiseringen er tross alt en teknologi som allerede brukes. Nå handler det først og fremst om å kontrollere og adaptere den slik at den også kan brukes mot produksjonsutstyr. Gjør vi dette riktig, så kan norske fabrikker produsere mer enn noensinne, og det raskere enn noensinne. 

Dette innebærer også tidligere nevnte forvarsler på når produksjonsutstyr vil møte veggen, da kunstig intelligens vil vite når det faktisk vil slutte å fungere, da basert på tidligere hendelser. Dessuten leveres hvert eneste produkt på samlebåndet med den høyeste kvaliteten mulig. De samme maskinene for produksjonsutstyr trengs derimot, og disse finner du som driver innen masseproduksjon tilgjengelig hos de beste i dag!

I årrekker har det vært store barrikader for å starte en bedrift innen produksjon, og det vil det riktignok være innen starten av automatisering også. Allikevel, når prisene på slik teknologi går ned, så er det mulig for riktig mange å bli med i disse markedene og levere gode produkter til nordmenn. Kanskje er til og med dette markedet for deg? Med godt produksjonsutstyr er forøvrig alt mulig!

Flere nyheter