På jakt etter grønn varmeløsning til hjemmet?

26 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Hvordan vi varmer opp hjemmene våre er det flere og flere som tenker over. Det er både på grunn av økonomi og miljø at vi blir mer opptatt av å finne grønne løsninger på varme i hjemmet og på hytter. Men hvilke løsninger finnes det? 

Hvilke grønne varmeløsninger finnes det? 

Det er mange som kan bli enige om at det å varme opp huset eller hytta med elektriske varmeovner, kanskje ikke er den grønneste og mest energieffektive løsningen. Avhengig av hva slags størrelse du har på boligen, kan det fort bli dyrt når det kommer til strøm også, å bruke dette som varmekilde. Derfor er det lurt å se på andre alternativer, og de blir flere og flere. Det er dog mange boliger som har sentralvarme, og det er en god løsning i seg selv på mange måter. Å få installert en peisovn kan være en praktisk og effektiv løsning, som både er koselig og gir lavere strømutgifter enn elektriske varmeovner. Det er dog ikke alle steder det kan la seg gjøre, og man skal også tenke på tilgangen til ved og eventuelle utgifter til nettopp dette. Det er noe man bør regne på før man går til anskaffelse av peisovn.

amalo

Det er dog også mange som har fått øynene opp for varmepumper, og det er en grønn og energieffektiv løsning som gir lavere energiutgifter på sikt og jevn varme, som er enkelt å innstille. 

Lær mer om varmepumper

Det er dog lurt å sette seg godt inn i hva det vil si å skaffe seg en varmepumpe. På amalo.dk kan du lese masse om fordeler og eventuelle ulemper ved varmepumper, og vurdere om det er noe som passer til ditt hjem eller din hytte. Med en varmepumpe kan man faktisk spare inn det den koster på sikt, og det er noe mange synes er appellerende. 

Flere nyheter