Gaver som slår an

29 desember 2021
Johanne Larsen

editorial

Det kan være vanskelig å finne de perfekte gavene, kanskje spesielt til barn. Her skal vi se litt nærmere å hvordan du går frem og hva du skal velge. Kanskje trenger det ikke å være så komplisert som du tror? 

Sånn forholder du deg til ønskelister

Det er ofte sånn at barn har ønskelister, og de kan være lange og til tider nok så urealistiske i forhold til hva som er mulig. Så hvordan forholder man seg egentlig til ønskelister fra barn? Det er lurt å ta de med en klype salt, men det er også viktig å identifisere og merke seg hva som er essensen av ønskelisten. Er det for eksempel et tema som går igjen, som gjør seg gjeldende? Som for eksempel dinosaurer, prinsesser eller lignende? Da er det kanskje et hint som at barnet ønsker seg noe i denne sjangeren, og man skal ikke tro at barnet har oversikt over hele markedet. Det er med andre ord rikelige muligheter for at du selv kan finne akkurat det. 

Når du har funnet en sjanger, så kan du se om det er noe du kan finne på som kanskje topper det på ønskelisten, hvis du vil komme med en god overraskelse? Det er mange muligheter. Kanskje ser du også muligheten for at noe du velger innenfor den samme sjangeren har potensial til å bli lekt med lenger og kanskje til og med være noe som kan brukes på flere måter.

Hva skal jeg velge av leker? 

image

Du skal altså velge noe i kategorien som barnet ønsker seg. Det kan også være barneleker som har vært en slager siden du selv var liten. Dermed kan du introdusere leker fra din egen barndom til en ny generasjon – og det er alltid et litt rørende perspektiv. Det er mange innfallsvinkler, men på nettet kan du finne et stort utvalg av barneleker. 

Flere nyheter