Derfor trenger du hjernetrim

02 oktober 2021
Johanne Larsen
image

Du har helt sikkert hørt om hjernetrim, men vet du hvorfor det er lurt å gi hjernen en utfordring av og til? Her skal vi se litt nærmere på hvordan du enkelt kan komme i gang med litt hjernetrim, og få de utfordringene i hverdagen som hjernen din trenger. 

Hvorfor trenger du hjernetrim?

Deter mange som ikke vet det, men hjernen er faktisk akkurat som en muskel. Du vet jo mest sannsynlig hva som skjer hvis vi ikke trener, da blir kroppen slapp og det kan bli vanskeligere å utføre ting som kanskje var lett før. Vel, akkurat sånn er det faktisk med hjernen vår også. Hjernen er laget sånn at den hele tiden lager nye forbindelser, men for at den skal kunne utvikle seg og holdes vedlike, så trenger den faktisk trening, og det kan man få i form av utfordringer.

Det kan være å gi den små oppgaver den kan løse, som tvinger hjernen til å tenke på en bestemt måte. Det er blant annet derfor sudoku ble så utrolig populært for noen år siden – det er nemlig den perfekte hjernetrim. Men det finnes utrolig mange andre oppgaver man kan gi hjernen. Har du for eksempel tenkt på å prøve en rubiks kube?  

Prøv en rubiks kube 

Man kan nesten ikke unngå å ha hørt om eller sett en rubiks kube. Hvis du trenger en digital pause fra hjernetrimspill på mobilen, så er rubiks kuben perfekt. Du trenger ikke nett, det er bare å vri i vei og se om du kan knekke koden for å få den til å gå opp. Det er nemlig triks man kan lære med rubiks kube, og det går an å lære seg å løse den på nettet. Hvis du får lyst til å avansere fra den vanlige 3×3 kuben, kan du prøve en skewb kube. Da øker du vanskelighetsgraden betraktelig.

Flere nyheter