Byd velkommen inn i et velduftende hjem

31 august 2021
Johanne Larsen

Duft er faktisk en av de sterkeste sansene vi har, og vi opplever verden rundt oss i stor grad gjennom dufter. Bare tenk på hvor sterke minner du kan forbinde med nettopp ting som duft, og hvor mye du kan forbinde en person med en bestemt parfyme. Derfor er det noe du med fordel kan bruke når du skal innrede hjemmet ditt – også her spiller duft nemlig en avgjørende rolle. 

Innred med duft i hjemmet

Når du skal utnytte luktesansen i hjemmet, så er det mange gode alternativer. Du kan for eksempel bruke duftpinner, oljebrenner eller kanskje til og med duftlys og romparfyme. Det er blitt et stort marked for dette de siste årene, og det er rett og slett fordi duft er en avgjørende del av stemningen i hjemmet, og kan gjøre mye for hvordan vi oppfatter et rom. 

Luftfrisker kan også enkelt brukes for å skjule dårlig lukt på badet eller andre steder i hjemmet, og derfor kan det være smart å ha i bakhånd. 

Hvilke dufter skal jeg velge?

Når det kommer til hvilke og hva slags dufter du skal velge, så er dette noe du skal tenke nøye gjennom. På samme måte som man kan ha en signaturparfyme, så kan man også velge å lage en blanding av for eksempel oljer, eller yndlingsparfymen som duftlys, for å gi hjemmet en signaturduft – en lukt alle forbinder med deg og ditt hjem og som er fylt av gode minner.

Det er også noe man kan velge ut ifra hva slags stemning man vil lage. Et avslappende soverom, for eksempel, kan ha avslappende dufter som lavendel, og et friskt og energivekkende baderom kan ha en duft av sitrongress eller friske urter. Det er uendelig med muligheter, og du kan ta din personlige smak med i prosessen når du skal velge hvilke dufter du skal innrede med. 

Flere nyheter