Få glansfullt hår med sunt kosthold

02 april 2020
Elisabeth Novik Nielsen
Få glansfullt hår med sunt kosthold

For å oppnå et sunt og glansfullt hår er det viktig at du har en sunn livsstil. Dette da kroppen tar til seg viktige næringsstoffer som du tilfører gjennom kostholdet. Det er her viktig å tenke på at du både må ha i deg vitaminer og mineraler for å gi kroppen det den trenger.

Menn kan tidlig vite om de står i faresonen for å miste håret ved alderdom. Mange menn opplever å miste håret allerede i tyveårene. Hårtap bestemmes hovedsakelig ut i fra gener og arv i generasjoner tilbake i tid. Du kan derfor sjekke hårveksten til andre familiemedlemmer ved å se i gamle fotoalbum.

I tillegg til arv og gener er det først og fremst en sunn livsstil som kan gi deg et glansfullt hår. Du kan også pleie ved å benytte riktig sjampo og hårkur som er tilrettelagt for deg med tynt og tørt hår. Dersom du ønsker ytterligere behandling mot hårtap kan du søke faglig ekspertise hos https://puregrow.no/.

Vitaminer gir håret ditt næring

I tillegg til et vanlig sunt kosthold vil håret ditt få god nok næring om du spiser rikelig med vitaminer. Det er viktig med en indre sunnhet for at både du og håret ditt skal fungerer normalt. Ved å spise nok vitaminer vil du gi hodebunnen din nok næring slik at håret ditt kan bli tykt og glansfullt.

Hårsekkene tar til seg det som er nødvendig fra hodebunnen din for å gi videre næring til håret ditt. Dersom du ikke har en sunn hodebunn vil hårsekkene etter hvert bli svakere. Det er derfor viktig å gi håret næring både gjennom mat og hårkurer.

I tillegg til sunt kosthold og vitaminer vil en aktiv livsstil bidra til at blodomløpet fungerer som det skal. Hvis du oppdager at du mister mye hår kan det derfor være smart å ta en tur til legen.

 

Flere nyheter